CBD-olja – Vad är skillnaden mellan fullspektrum, bredspektrum och isolat?

0  comments

Köper du en hälsosam CBD-olja, eller betalar du bara för berikad "saft"?

Skillnaden mellan Fullspektrum, Bredspektrum och Isolat

1. Fullspektrum CBD-olja

 • Vad är det?
  Fullspektrum CBD-olja innehåller alla komponenter som ursprungsplantan har, inklusive cannabinoider, terpener och flavonoider.
 • Varför är det bra?
  Dessa ämnen samverkar i kroppen, vilket leder till den så kallade "entourage effekten", vilket innebär att de arbetar tillsammans för att ge bästa möjliga effekt.
 • Liknelse:
  Tänk dig en färskpressad multivitaminjuice gjord av olika frukter. Du får alla vitaminer, mineraler och smaker från varje frukt, vilket gör den mer hälsosam och välsmakande.

2. Bredspektrum CBD-olja

 • Vad är det?
  Bredspektrum CBD-olja är nästan lik Fullspektrum, men den har genomgått en process där THC (en specifik cannabinoid) har tagits bort.
 • Är det något jag bör tänka på?
  Ja, beroende på extraktionsmetoden (tillverkningen) kan andra nyttiga molekyler också försvinna. Produkter med Bredspektrum marknadsförs ofta som "THC-fri CBD-olja".
 • Liknelse:
  Samma juice som föregående, men nu har vi tagit bort en specifik frukt som vissa inte tycker om eller är allergiska mot. Det mesta av godheten finns fortfarande kvar, men en del saknas.

3. CBD-Isolat

 • Vad är det?
  Isolat är ren CBD, antingen i en kristallform eller blandad med olja.
 • Är det lika effektivt som de andra?
  Inte riktigt. Man kan behöva ta 3-8 gånger mer av en olja med isolat jämfört med en fullspektrum olja för att uppnå samma effekt. Eftersom isolat är billigare, finns det företag som säljer det som "ren CBD-olja". Vissa blandar olika isolat och marknadsför det som bredspektrum, men en äkta bredspektrum olja bör innehålla även terpener och andra fördelaktiga ämnen från hampan.
 • Liknelse:
  Nu har vi bytt ut josen mot en smaksatt saft, och berikat med enbart C-vitamin. Den har en tydlig smak och viss näring, men du missar mångfalden och de flesta av nyttigheterna.


Vårt mål på Let's Hemp är att tillverka den mest naturliga CBD-olja du kan få. Då får du den bästa effekten (mest effekt för pengarna). Det tar lite längre tid att tillverka, men vi är ju inte här för att erbjuda "saft".


Tags


Du kanske tycker om de här inläggen också...

Dosering av CBD-olja

Dosering av CBD-olja
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>